MOLA seminar på Fleischer’s Hotel, Voss, 3-4. desember 2015

Kulturelt innslagMola-seminaret gikk  av stabelen (for 24 gang) 03.-04. desember 2015, med miniseminar den 02. desember.

Planleggingen av seminaret startet våren 2015.  Programkomiteen har bestått av Jan Rognaldsen (Vestkanten storsenter, Håvard Strømmen (Bergen kommune), SLT-koordinator Ann-Magrit Grip og undertegnede.

Den røde tråden denne gangen var: ”Å høre til… Inkludering av alle i samfunnet?”

Politiet står overfor store organisatoriske endring.  Undertegnede orienterte om hovedlinjene i forhold til det som har betydning for det tverrfaglige samarbeidet.  Politiet skal rustes opp og prioritere dette i større grad enn tidligere, hvilket er positivt for våre bydeler.

Deltakerne ble så delt inn i grupper, både for å bli kjent – men også for å diskutere rundt hovedtemaet.

Gruppediskusjoner

Kari Nordeide (PP-tjenesten) hadde også i år laget en quiz og delt alle deltakerne inn i grupper på tvers av tilhørighet.  Gruppeinndelingen ble også  i år en suksess  fordi over halvparten av seminardeltakerne var der for første gang.

Stemingen i gruppene, både i selve gruppearbeidet og ikke minst under lunsjen dag 1 var høy – med stort engasjement.Forventningsfulle deltakere - full sal

127 personer var påmeldt denne gangen og hotellet var fullt.  Det tar vi som et godt tegn.

Foredragene/temaene fikk i år generelt svært høy score på evalueringen.  Snittet ligger på 4,4.  Kari Nordeide og Satnam Singh fikk begge 5,0 totalt av 43 personer som leverte evalueringsskjema.  En stor fjær i hatten til dem begge.

Julebordet torsdag kveld var som vanlig en suksess.  Også i år hadde vi lagt inn en aperitiff før middagen for å samle deltakerne før selve bordsetet.  Jan Rognaldsen og Vegard Ingebrigtsen fra Molastyret  sørget for god stemning på julebordet. Jan styrte bordsetet på sin sedvanlige humoristiske måte og Vegard sørget for kjempebra musikalske innslag ved bordet og i pianobaren. Den tradisjonelle utlodning ble også en suksess med både gavekort og andre flotte premier.Kjellaug Tonheim Tønnesen fra Barnevakten

Hovedtemaene «Mobbing» og «Radikalisering» ble nok enda mer aktuell enn vi hadde forestilt oss når vi våren 2015 bestemte disse.

Også i år har flere sagt og skrevet i evalueringen at; ”dette er det beste seminaret vi har hatt noen gang..”  Det synet kan jeg dele og er selvsagt svært fornøyd med det vi fikk til og håper det kan være en inspirasjon videre.Julebord - Per Eystein Thue og Satnam Singh

Dette er takket være flere, både programkomiteen, gode innspill fra Mola-styret og andre enkeltpersoner, foredragsholderne (se program på nettsidene) – men ikke minst den enkelte deltaker.

I 2016 skal vi markere 25års jubileum for Mola-seminarene.  Vi kommer snart tilbake med eksakte datoer for dette.

Med vennlig hilsen

Tore Salvesen

Materiale til nedlastning:

 

——-

INVITASJONEN:

Velkommen til MOLA seminar på Fleischer’s Hotel på Voss, 3-4. desember 2015

bilde3

Innbydelse og program for Mola Seminar 2015