Referat fra MOLA seminaret på Fleichers, 5-6.12.13

bildeMolaseminaret gikk  av stabelen (for 21 gang) første uken i desember, nærmere bestemt 5.-6. desember 2013.

Planleggingen av seminaret startet imidlertid allerede våren 2013.  Programkomiteen har bestått av Jan Rognaldsen (Vestkanten storsenter, Håvard Strømmen (Bergen kommune) og undertegnede.

Det første møtet hadde vi med en utvidet gruppe for å få inn ideer fra flere. Spesielt Elin Kvamme (Sandgotna skole) og Ann Magrit Grip (SLT-koordinator) har bidratt i tillegg.

 

Som alltid prøver vi å finne en rød tråd for seminaret.  Denne gangen ble det å stille spørsmålet ”hvorfor”. Hvorfor går det bra med noen og ikke så bra med andre?

For å ha et kjent bilde på dette var det undertegnede sitt forslag å kalle seminaret ”Hvorfor drikker Jeppe” og hente inn skuespilleren Frode Rasmussen til å åpne seminaret med en monolog som Jeppe på Bjerget.

En av hovedkonklusjonene under planleggingen var at vi  denne gangen skulle involvere deltakerne bedre under selve seminaret. I tillegg til å knytte deltakerne bedre sammen, på tvers av yrkesgrupper.

Kari Nordeide (PP-tjenesten) hadde på forhånd laget quiz og delt alle deltakerne inn i gruppe.

Åpningen av seminaret med monologen av Jeppe ble godt mottatt og satte standarden for resten.

Quizen til Kari ble også en suksess. Ikke minst inndelingen i grupper, skulle det vise seg.  Gruppene holdt sammen under lunsjen og stemingen var høy.

109 personer var påmeldt denne gangen og vi hadde således nesten hele hotellet for oss selv.

Programposten var interessante:

Cathrine Langfjell Thorsvik, Daniel Andreassen og Geir Kåre Resaland fikk alle svært gode tilbakemeldinger første dagen.

TRYKK HER FOR Å LASTE NED PRESENTASJONEN FRA: Cathrine Thorsvik

TRYKK HER FOR Å LASTE NED PRESENTASJONEN FRA: Geir Kåre Resaland

Julebordet torsdag kveld var som vanlig en suksess. I år hadde vi lagt inn en aperitiff før middagen for å samle deltakerne før selve bordsetet. Så hadde ”noen” bestemt at Mola-styret skulle synge julesanger ved pianoet. Vi fikk applaus, så morsomt må det i alle fall ha vært…

Dag 2 startet med Politimester Geir Gudmundsen som fortalte oss om «Morgendagens politi».

TRYKK HER FOR Å LASTE NED PRESENTASJONEN FRA Politimester Geir Gudmundsen

MOT v/Martin Aas og Bjørn Tore Bystrøm fikk også gode tilbakemeldinger andre dagen.

TRYKK HER FOR Å LASTE NED PRESENTASJONEN FRA MOT

På fredagen brukte MOT gruppene (11 grupper) fra torsdagen. Hver gruppe fikk et tema der de skulle komme frem til hvordan temaet skulle bli et element i barn og unges liv. Temaene finner dere på link under. Det spesielle var at løsningen skulle fremføres som et skuespill….  Det ble en fantastisk opplevelse.

TRYKK HER FOR Å SE GRUPPEOPPGAVENE

TRYKK HER FOR Å SE DIKT

Jeg vil takke alle dere som har bidratt til et svært godt seminar og ønsker dere velkommen tilbake i 2014.  Datoene kommer vi tilbake til.

 

Med vennlig hilsen

Tore Salvesen