Aktiv og Trygg Påske

Krimfri påske har blitt endret til Aktiv og Trygg påske

Mola stiftelsen har endret konseptet for påsken 2019.

MO-LA stiftelsen har arrangert «Krimfri Påske» siden 1995.

«Krimfri Påske» har vært et tverretatlig prosjekt for å gjøre Laksevåg bydel tryggere for beboerne ved å minimere mulighetene for boliginnbrudd i påsken. Prosjektet har vært et samarbeid mellom Bergen Vest politistasjon, Mo-La Stiftelsen, Militærpolitiet på Haakonsvern, Hordaland sivilforsvars forening, frivillige lag og organisasjoner. Prosjektet ble startet opp i 1995, og har vært en stor suksess

I år endres dette konseptet noe for å bedre ivareta barn og unge i alderen 12-16 som ikke har et aktivitetstilbud i påsken.

I de tidligere årene har innbrudd i påsken vært et større problem enn det er nå. Nå har den type kriminalitet gått ned, og Mola stiftelsen ser etter nye måter å aktivisere ungdommen på. Derfor går de nå fra å arrangere «Krimfri påske» til «Aktiv og trygg påske».

Torsdag, fredag og lørdag i påsken kan unge i alderen 12-16 år komme i Vadmyrahallen for gratis mat, og aktiviteter som inkluderer blant annet boblefotball, bordtennis, airhockey, brettspill og en hoppemadrass på 9×9 meter .

Natteravnene har også blitt kontaktet, for å høre om de har muligheten til å ravne i bydel de tre dagene. Det kan være en trygghet for foreldrene, som sender barna til Vadmyrahallen som vil være åpen fra 16-22 om kvelden.

Politiet vil prøve å komme innom arrangementet hvis det ikke er andre presserende oppdrag. Spesielt kl: 1930 når natteravnene samles og har en liten brief.

Hundepatruljen kommer også til å kjøre innom.


 

 

Historiske nyhetsartikler om tidligere Krimfri Påske:

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meningsfull oppvekst i Laksevåg bydel